Speeddating: hoe maak je er het beste van?

speeddatingMeestal wanneer we over dating spreken, dan hebben we het in de meeste gevallen over een afspraakje met zijn tweeën om een leuke en zo lang mogelijke avond door te brengen met de bedoeling elkaar beter te leren kennen en indien het klikt, een relatie op te bouwen. Bij dating geldt in het algemeen dat de tijd nemen om iemand te leren kennen op lange termijn ook de beste resultaten oplevert. Langzaamaan is dus de boodschap hier. Bij speeddating kan alles niet vlug genoeg gaan. Toch wordt speeddating steeds populairder. Hoe is dit te verklaren? We moeten toch eens wat meer aandacht besteden aan speeddating!

Waarom heeft speeddating succes?

Steeds meer mensen zijn gewonnen voor de formule van speeddating. Toch kan het verschil met een echte date op sommige vlakken niet groter zijn. Het concept lijkt zo vluchtig dat het onmogelijk lijkt om op deze manier iemand te leren kennen. Toch schijnt het te werken. Daarom wilden we er meer over weten. Waarom zijn vele singles zo gefascineerd door speeddating?

Snelheid spreek tot de verbeelding

We hoeven jullie niet te vertellen dat we in een wereld leven waarin alles steeds sneller en steeds beter hoeft te gaan. Snelheid lijkt wel een toverwoord te zijn geworden. Sneller is beter lijkt wel de nieuwe slogan van 2016. Daarom is het ook geen wonder waarom steeds meer avondjes speeddating worden georganiseerd. Maar hoe werkt het dan?

Hoe werkt speeddating?

Iedereen heeft wel een beeld van speeddating. Meestal denken we spontaan aan de rijen van tafeltjes waaraan de daters zitten en aan de stopwatch precies aangeeft wanneer de date start en wanneer het jammer genoeg gedaan is. En dan is het op naar de volgende kandidaat. Het lijkt een vluchtig concept dat te weinig basis legt voor een diepgaand gesprek. Voor sommige kandidaten heeft het ook wat weg van een vleeskeuring, maar zoals bij alles het geval is, is er hier meer aan de hand. Het heeft allemaal te maken met de eerste indruk.

De eerste indruk is vaak de beste

Ook dit is maar een spreekwoord, en toch schuilt hier heel veel waarheid in. Speeddating is dan wel van korte duur, het is de manier om een goede eerste indruk te maken. Net daarom zouden we iedereen die hier een beetje sceptisch tegenover staat de raad geven om toch hun kans te wagen. Zet in ieder geval je beste beentje voor. Het duurt maar kort, maar je kunt altijd je adresgegevens uitwisselen en je date op een later moment voortzeggen. Onze boodschap is dan ook: er gewoon voor gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.