Swingen is niet wat het lijkt!

swingers zijn happyEr zijn stellen die heel vaak monogaam zijn in een relatie terwijl er anderen zijn die wel eens aan veelwijverij (of veelmannerij) doen. Een andere, meer voorkomende naam, voor veelwijverij is swingen. Swingen is niet de norm van een relatie. Of toch wel? Heel vaak doen stellen dit in het geheim. Mensen mogen dit niet weten. En ook al zien veel stellen elkaar bij de zogenaamde swinger party’s; iedereen doet alsof ze niets weten. Een soort publiekgeheim. Maar je zult je toch afvragen waarom men hierover zwijgt als toch zoveel mensen dit weten. Dat gebeurt omdat de term en de beoefening van swingen zogenaamde ‘labels’ op geplakt krijgt. Die labels plakken wij mensen zelf op. Heel vaak vat het idee van swingen niet goed in de smaak bij een ieder maar naarmate deze labels eraf getrokken worden zien we dat een monogaam stel en stellen die swingen steeds meer en meer op elkaar beginnen te lijken.

Feit is dat mensen die swingen veel meer kenmerken van geluk in hun relatie vertonen. Zo kennen we een verhaal van een stel Bert en Mieke. Dit stel ging eens naar een swingersparty met ongeveer 12 andere stellen daar. Een ieder ging met elkaar; wild vreemden die ze pas ontmoet hebben. En nadat het feestje voorbij was (want laten we eerlijk zijn, je kunt net zoveel omgang hebben als je lichaam aankan) gingen alle stellen rond in de zitkamer om een kunstmatig gemaakt “kampvuur” zitten. Ze hebben dan flink gesproken en opmerkelijk was natuurlijk dat de stellen spraken over hun toekomstplannen. De verhalen die de mensen vertelden over het geen ze met elkaar van plan waren; dat was ongelofelijk. Alsof ze nooit met een wildvreemde gestoeid hadden.

Swingen geeft al heel gauw het idee van vreemdgaan. Maar dat is het juist niet. Een zogenaamde ‘normale’ relatie naar maatschappelijke standaarden heeft vaak de neiging om te ‘verzuren’. De vlam brandt uit, die seksuele prikkels drogen uit en spanning van romantiek kan slapper worden. Bij swingen blijft de vlam heel lang branden. Stellen gaan steeds op een avontuur met elkaar en ontdekken steeds meer. Ze ontdekking, vooral op het seksueel vlak, nieuwe standjes en kunstjes waarvan ze eerder niet wisten dat het bestond. En voor de mensen die heel lang in een relatie zijn weten het: als de seks in een relatie goed is, is de liefde een blinkend ster!

Swingen hoeft dus niet slecht te zijn. Nouja, swingen IS niet slecht. En het percentage van stellen die happier zijn als gevolg van swingen is velen malen groter dan het percentage van mensen die happy zijn als gevolg van het monogaam zijn. En als swingen ervoor kan zorgen dat stellen langer samenblijven, dat huwelijken langer duren en dat er minder zure gezichten rondlopen op deze mooie wereld, thenwhynot? Dus misschien is swingen de nieuwe norm van de hedendaagse relaties. Het wordt ons gratis aangeboden door de natuur. Maak er gebruik van. Zoals de mooie Marilyn Monroe zou zeggen: “Sex is a part of nature; for I go along with nature”.

Neem een kijkje bij SDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *