Swingen, swingers en partnerruil

swingersEen onderwerp dat bij vele een taboe is: swingen. Toch zijn er genoeg mensen die dit wel leuk vinden. Swingen is het hebben van een intieme / seksuele vriendschap tussen 2 of meerdere koppels. Bij een swingpaar moet er een liefdesband zijn of ze moeten gehuwd zijn. Als je aan deze eis voldoet kun je van partner ruilen met een andere swingpaar. De meeste swingparen bestaan uit een man en een vrouw die andere stellen die uit een man en vrouw bestaan ontmoeten voor een intieme of seksueel relatie. Sommige swingstellen zijn echt opzoek naar seksuele relaties met andere swingparen en andere houden het bij flirten met elkaar. Het komt het meeste voor dat swingers elkaar ontmoeten in een parenclub.

Wel of geen swinger?

Er zijn nog al een aantal misverstanden als het gaat om wel of geen swinger zijn. Laten we het nu dus voor eens en voor altijd duidelijk maken. Ben jij single en wissel je vaak van sekspartner? Dan ben je dus geen swinger want er is geen liefdesband of huwelijk tussen jou en jouw sekspartner. Een man en vrouw die elkaar eenmalig ontmoeten en besluiten een parenclub te bezoeken zijn ook geen echte swingers. Heb jij een open relatie? Of te wel, jouw partner en jij mogen seks hebben met andere zonder dat de partner erbij is. Ook jullie zijn geen swingers. Je bent dus alleen een echte swinger als jij een serieuze relatie hebt (liefdesband) of gehuwd bent en dit geen open relatie is. Een onechte vorm van swingen is trouwens als een stel seks heeft in een ruimte terwijl een ander stel hier ook seks heeft.

Swingers Wiki: Feitjes

Misschien wel leuk om te weten waar swingen nu echt vandaan komt. Swingen is ontstaan op een luchtmachtbasis in de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het begon allemaal bij officieren-vliegers en hun vrouwen die daar woonden. De vliegeniers wilde dat hun vrouw hetzelfde leven kon blijven leiden mochten zij de oorlog niet overleven. Hoe het precies in zijn werk ging is niet echt bekent. Wel is bekent dat swingen na de Tweede Wereldoorlog verspreidde door het hele land.
Het is lastig in te schatten hoeveel mensen er precies swingen. Het laatste onderzoek dateert uit het jaar 2000. In de periode 1990 tot ongeveer 2000 swingde 0.5% tot 2% paren in de VS. Een onderzoek uit 1980 laat zien dat dit nummer ook geld voor Nederland. Het is dus erg lastig te zeggen hoeveel paren er momenteel swingen. Er zijn wel verrassend veel mannen en vrouwen die zouden willen swingen mocht de gelegenheid zich voordoen. Nog meer mannen en vrouwen fantaseren wel eens over groepsseks. Dit gebeurt voornamelijk tijdens seksuele activiteiten.

Taboe

Swingen hoeft geen taboe meer te zijn in deze tijd. En al helemaal niet in een land als Nederland. Wij Nederlanders tolereren vele vormen van seks en seksuele geaardheid. Er is namelijk niks mis met het zijn van een swinger. Jij en jouw partner vinden het namelijk allebei fijn te experimenteren met andere swingparen die dus ook graag willen experimenteren. Als een relatie op deze manier goed werkt, wie zijn wij dan hier commentaar op te geven?

Willen jullie ook een kijkje nemen in de wereld van de swingers? De swingers datingsite, SDC ofwel Swingers Date Club is een goed begin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.