Verlopen relaties onder hoger opgeleiden beter?

dating voor hoger opgeleidenMensen hebben de neiging om zich te bundelen bij anderen van ‘dezelfde soort’. De hoger opgeleiden willen zich graag in groepen met andere hoger opgeleiden bevinden. Hetzelfde geldt voor relaties. Een geschoolde wilt heel graag een geschoolde partner hebben. Een lager opgeleide man zal zich dan ook hechten aan een lager opgeleide vrouw. Natuurlijk zijn er wel enkele uitzonderingen.

Een hoofdreden die genoemd wordt wanneer mensen van een hogere opleiding zich hechten aan andere hoger opgeleiden is de denkwijze. Het geloof bestaat dat hoger geschoolden zich beter kunnen uitspreken, beter kunnen begrijpen en ze kunnen mee praten van bepaalde onderwerpen. Maar houdt dit dan in dat relaties tussen hoger opgeleiden dan ook beter zijn?

Om hier antwoord op te kunnen geven moeten we relaties van hoger opgeleiden onderling vergelijken met relaties van lager opgeleide mensen. Er komt dan naar voren dat hoger opgeleiden normaliter een hoger inkomen zouden hebben dan relaties van lager opgeleide mensen. Voor de rest verschilt er niet veel.

Mensen van hetzelfde niveau kunnen elkaar makkelijker begrijpen. Er is geen verwarring rond moeilijke onderwerpen die de een niet zou snappen terwijl de ander dat juist wel snapt. En voor wat betreft het gevoel en de emotionele relatie tussen mensen van een niveau; het is in beide gevallen hetzelfde. De een kan niet meer houden van de ander bij een hogere opleiding want liefde is grenzeloos.

Het crossbreeding van de verschillende niveaus.

Maar wat gebeurt er dan wanneer iemand van een hogere opleiding begint te daten met iemand van een lagere opleiding? Gaat er dan ook iets veranderen aan de relatie? Eigenlijk niet want dit gebeurde al in het verleden bij de man – vrouw gezinnen. En aangezien een heleboel van die relaties een succes waren kan er met klem bevestigd worden dat een verschil in scholing geen ramp hoeft te zijn. Wil je wel liever proberen een andere hoger opgeleide te vinden, bekijk dan eens Parship.

Daten op een niveau.

Het is altijd makkelijker als iemand op 1 niveau van jou kunt beredeneren en praten. Het is makkelijker opbouwen, makkelijker verstaanbaar en je kunt al heel gauw een blinkend stel vormen. Een belangrijke factor die hier wegvalt is: onzekerheid. Onzekerheid in de zin van dat mensen zich niet hoeven af te vragen als ze wel de juiste partner hebben en als daten op een ander niveau schadelijk zou kunnen werken bij de relatie. Maar daten op een niveau is misschien wel prettig voor sommige stellen maar het heeft ook zijn uitdagingen. Mannen bijvoorbeeld vinden het prettig als zij dat gevoel hebben dat zij “the man of the house” zijn. Wanneer een vrouw hetzelfde niveau (en zelfs inkomen) heeft als de man, kan dit voor een klein complex zorgen.

Daten tussen hoger opgeleiden verschilt dus heel weinig van et daten tussen lager opgeleiden. Iedere relatievorm heeft zijn plusjes en minnetjes maar ze zijn uiteindelijk qua gevoel helemaal hetzelfde. Een relatie tussen hoger opgeleiden is even goed als een relatie tussen lager opgeleiden. Zo zit dat ook met relaties tussen hoger- en lager opgeleiden samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *