5 Traditionele dating tips voor de man

traditionele dateTerwijl er steeds meer ontwikkeling komt in de wereld op bijna elk gebied, blijven de traditionele oude gewoontes bij het daten soms prettig. Het daten, vooral onder jongeren, heeft een hele andere wending gehad. Zo lijkt het een norm dat factoren zoals weed, seks en feestjes onmisbaar worden bij de huidige dates. Je kan het dan misschien bestempelen als ‘teens will be teens’ maar soms zoeken vrouwen nog echt wel naar de galante man die een traditionele date-sfeer wilt schapen voor ze. En als je nou een wilde tiener bent of iemand die inspeelt op de vraag naar deze traditionele dates, hier zijn de meest belangrijke tips voor de man voor een date:

1. Wees jezelf:
Dit lijkt misschien wel vanzelfsprekend maar het verbaasd je hoever jongens hiervan kunnen afdwalen. Het is begrijpelijk dat je in hype om indruk te maken een beetje buiten je boekje wilt stappen maar het is niet fijn dat een dame achteraf toch de echte kant van jou moet ontdekken. Valse handelingen doen de vrouwen vallen op iets dat niet echt is. Wees dus gewoon jezelf; als ze voor je valt is teleurstelling uitgesloten.

2. Wees galant:
Terwijl vrouwen nu een grote doorbraak maken op bijkans elk gebied, denken mannen heel vaak dat de vrouwen dan ook alles zelf kunnen. En dat is misschien ook wel waar maar het is nog altijd leuk als je kleine dingen voor d’r kunt doen. Houd de deur open, trek d’r stoel naar achter voordat ze gaat zitten of loop d’r tot bij haar voordeur. Allemaal kleine aspecten die boekdelen spreken over de persoonlijkheid van een man. Galant zijn kan geen kwaad!

3. Wees bedachtzaam:
Niets is leuker dan een man die zijn medeleven kan tonen in de minder leuke momenten van een vrouw’s leven. Ga voorzichtig om met haar fragiele gevoelens en laat ze dat ook merken. Heeft ze die typische kenmerken van een vrouw waar bijvoorbeeld ze zegt dat niets aan de hand is terwijl alles dan verkeerd is? Weet dat het een kenmerk van een vrouw is maar accepteer het en probeer iets aan te veranderen. Ze wilt dat je d’r accepteert zoals ze is!

4. Heb geduld:
Een basisbeginsel van daten is geduld hebben. Je moet voordelen op lang termijn niet saboteren voor een drang op kort termijn. Wanneer je te haastig bent om de relatie te brengen op hoogtes waar het nog niet is of waar ze zich nog niet comfortabel voelt, loop je het risico om een uitstekende partner kwijt te raken.

5. Wees geen cliche:
Na iedere date zoeken mannen wel naar zoete woorden om een vrouw te versieren. “Ik heb een leuke tijd gehad” of “ik bel je, we moeten dit weer eens doen”. Het zijn allemaal standaard zinnen die al te vaak gebruikt worden. Zeg iets lief, iets zinnigs. Bedank d’r voor een hele leuke avond en zeg duidelijk waarom het voor jou een hele speciale avond was. Zeg d’r hoe leuk je het vond om met d’r te mogen praten. Zorg ervoor dat ze met een glimlach naar huis kan.
Vind je d’r toch niet de juiste? Wees dan ook niet droog. Zeg haar dat dan eerlijk. Bedank d’r dat ze de tijd heeft genomen je te ontmoeten en dat je het leuk vond om met d’r te kunnen praten. Maar je hebt geen romantische connectie ervaren.

Het daten kan en mag mee gaan met de huidige ontwikkelen. Je mag een wilde date hebben. Maar als man is het een morele verplichting om de kleine dingen te blijven doen; de dingen die niet alleen tonen dat je galant bent maar dat je durft het respect voor een dame te tonen en daarmee jou positie in het man-zijn kan staven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.