Dating Tips: Een veilige online dating ervaring

datingtips veilig datenDating kan eng zijn, ongeacht hoe of waar je elkaar ontmoet. Misschien heeft hij zich niet geschoren in vijf jaar. Misschien heeft ze de reputatie van de Black Widow en wordt ze nooit gevraagd voor een tweede date. Elke date is eigenlijk hetzelfde als het opgooien van een munt. Dating is hoe Forrest Gump het leven heeft beschreven; het is als een doos bonbons omdat je nooit weet wat je gaat krijgen.

Vanwege de anonimiteit van online dating kan het lastiger zijn dan conventionele dating. Verschijningen en beschrijvingen kunnen misleidend zijn en helaas in andere gevallen, gewoon ronduit bedrog. Door het volgen van een paar tips, kun je online veilig daten en voorkomen een gast te worden op een van die rampzalige internet dating talkshows.

Tip # 1: Vertrouw je instinct en gebruik je gezonde verstand. Als een bepaalde persoon je irriteert via de email, moet je je eens voorstellen hoe erg het zal zijn wanneer je hem of haar in het echt ontmoet. Doe niets dat waardoor je je ongemakkelijk voelt.

Tip # 2: Geniet van je anonimiteit online. Door het gebruiken van het bij de datingsite behorende beveiligde messaging-systeem, kun je communiceren zonder het weggeven van persoonlijke informatie tot je je comfortabel genoeg voelt. Het laatste wat je nodig hebt is je eigen e-stalker.

Tip # 3: Wees realistisch. Zelfs de meeste reality tv-shows hebben geen goede afloop in deze tijden. Alleen omdat een bepaalde persoon klinkt als de perfecte partner, betekent dat nog niet dat je maar moet beginnen met het bestellen van de uitnodigingen voor jullie huwelijk. Je moet een boek ook eerst lezen voordat je een samenvatting kunt schrijven. Deze datehoeft niet de laatste eerste date te zijn . Als het niet leidt tot een tweede date, gaan naar de volgende persoon op je lijst.

Tip # 4: In het geval dat je de afgelopen jaar gestrand bent geweest op een onbewoond eiland en je je niet realiseert dat er helaas enkele wrede en zieke mensen in deze wereld rondlopen, dien je het volgend extra goed te lezen. Eerste dates dienen te allen tijde in het openbaar plaats te vinden! Ga er nooit mee akkoord dat om bij de andere persoon af te spreken of hen jou op te laten halen. Zorg er ook voor dat een vriend of familielid op de hoogte is vanje plannen voor de avond. Blijf alert op de eerste date. Als je een alcoholisch drankje wilt nuttigen, neem er dan slechts één.

Tip # 5 : Probeer de ontmoeting overdag te plannen, misschien tijdens je lunchpauze. Als de date niet gaat zoals gepland, heb je meteen een goed excuus om het voortijdig af te breken.

Tip # 6 : Rode vlaggen. Zoals op alle verkeersborden: rood betekent stoppen. Negeer zaken die direct in het oog springen betreffende de ander nooit. Deze dingen zijn waarschuwingsborden en omvatten onder andere de volgende gedragingen:

  • a) Hij/zij weigert om je vragen direct te beantwoorden. Heeft dezepersoon iets te verbergen?
  • b) Hij/zij maakt respectloze opmerkingen over anderen. Hoe zal deze persoon jou beschrijven?
  • c) Inconsistente informatie die niet overeenkomt met informatie op het profiel en in chats, e-mails en tijdens telefoontjes. Leugenaar!
  • d) Hij/zij vermijdt telefonisch contact. Waarom? Huwelijk?

Ben je door deze tips afgeschrikt? Dat hoeft helemaal niet. De meeste mensen zullen voornamelijk aangename dates ervaren als resultaat van het online matching proces. Het is echter altijd goed om voorbereid te zijn, mocht het een keer niet zo gaan als je voor ogen hebt.

Een goed begin is in ieder geval kiezen voor de juiste datingsite. Ben je opzoek naar singles die hoger opgeleid zijn? Dan is wellicht Match4me de juiste keus. Wil je iemand van hetzelfde geloof? Dan ben je als Christen bij Opzoeknaarjou aan het juiste adres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.