Dating Tips: Wat je moet vermijden tijdens online dating

wat je moet vermijden op je datingsite profielDe succesverhalen wat online dating betreft vliegen je tegenwoordig bijna om de oren. Vroeger was het nog een taboe, maar vandaag de dag hoor je de zin “wij hebben elkaar via het internet ontmoet” geregeld voorbij komen. De drempel ligt dan ook een heel stuk lager en het hoort gewoon bij het dagelijks leven om je aan te melden op een online dating site waar je in contact kunt komen met mensen die dezelfde interesses hebben. Maar ondanks de vele positieve berichten zijn er ook mensen die minder succes hebben geboekt wat online dating betreft. Dit kan verschillende oorzaken hebben en hoeft niet gelijk te betekenen dat online dating geen betrouwbare en goede optie is.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand voor of tijdens het aanmaken van een profiel verkeerde keuzes heeft gemaakt, waardoor het niet tot een succes is gekomen. Dit kan al beginnen met hele kleine dingetjes die een grote impact op je succesgehalte kunnen hebben. Hieronder volgen een aantal dingen die je dus echt moet vermijden als je het avontuur online dating aangaat.

Liegen op een datingsite

Natuurlijk ligt het voor de hand maar liegen is uit den boze. Toch is het een fout die veel mensen maken aangezien het natuurlijk makkelijker is om via het internet een leugen te vertellen dan in het echte leven. Wees gewoon eerlijk over wie je bent en wat je wilt en dan komt alles goed. Als je bijvoorbeeld over je leeftijd hebt gelogen begin je een relatie al gebaseerd op een leugen en zal de ander je niet zo snel meer geloven.

Wees origineel

Een te algemeen profiel moet je ook proberen te ontwijken. Maak er iets origineels van en laat jezelf eruit springen. Schrijf interessante teksten over jezelf waardoor je de aandacht pakt en alle algemene profielen achter je laat.

Let op je privacy

Vroegtijdig te veel informatie geven is ook niet goed. Het is natuurlijk belangrijk dat iemand wel een goed beeld krijgt van wie je bent maar informatie zoals bijvoorbeeld een email adres, woonadres of telefoonnummer kun je beter nog maar even voor jezelf houden. Als je een date hebt en het klikt, dan is het nog altijd vroeg genoeg om gegevens uit te wisselen.

Kieskeurig

Wees niet te kieskeurig. Dit betekent natuurlijk ook niet dat je iedereen maar een kans moet geven die een berichtje naar je stuurt, maar probeer ook een beetje een “open mind” te hebben tegenover anderen en sluit niet te veel uit. Via de chat functie van datingsites zoals bijvoorbeeld Lexa of Relatieplanet kun je gewoon een kletspraatje houden, en mocht het toch niks zijn dan kun je het contact altijd verbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.