Vreemdgaan; wie is de schuldige?

gelukkig zijn in een relatieJe bent gelukkig in een jarenlange relatie. Alles gaat zoals het moet en naar jouw inziens zijn jullie ook nog een gelukkig stel maar jullie zijn bovenal blij om elkaar te hebben. Tenminste dat denk je. Want opeens krijg je een schok wanneer je te weten komt dat je partner aan het vreemdgaan is. Het kan een van de pijnlijkste gevoelens zijn die je ervaart. Behalve dat vele mensen uitlopen omdat ze seks belust zijn of gewoon omdat ze het tot een hobby gemaakt hebben, zijn er mensen die uitlopen voor dieperliggende oorzaken. Soms kan de emotionele binding tussen jullie (soms enerzijds) verdwenen zijn. Ook al deelt de ene partner die mening niet. Daarom zijn er hier enkele tips om te voorkomen dat jouw partner uitloopt of hoe je kunt herkennen dat je partner uitloopt.

1 De partner is psychologisch niet meer geïnteresseerd. Als het nou seksueel of emotioneel is, soms kan een partner gewoon uitchecken van de relatie. Soms is de seks eentonig geworden of soms voelt de partner geen emotionele binding meer.

Wat je hieraan kunt doen: Hou dingen interessant. Op seksueel gebied kan dat door gevarieerde of nieuwe leuke standjes te proberen. En wellicht dat iets geheel anders zoals bijvoorbeeld swingen, de spanning in de relatie terug kan brengen. Als jij je seksleven als saai ervaart is de kans groot dat jouw partner hetzelfde voelt. Voor wat betreft de emotionele kant; je moet niet de persoon zijn die boos is op de hele wereld en dat op de partner uit. Probeer ook regelmatig dingen te doen die in de eerste fase van de relatie leuk waren voor jullie beiden.

2 Een mogelijkheid werd de partner geboden en die nam het ook. Het kan liggen aan een collega, een oude klasgenoot of oude vriend/vriendin. Als de partner verveeld is en weer eens zo iemand ontmoeten met wie ze een hele leuke tijd kunnen doorbrengen (leuker dan met jou), dan is de kans groot dat het de eerste stap richting het einde is. Een cocktail teveel brengt de partner over de streep.

Wat je hieraan kunt doen: Zorg ervoor dat je partner te allen tijde weet dat je bestaat. Als je partner tot laat aan het werk is of een avondje gaat stappen in een ander gezelschap dan kun je heel snel een bericht sturen met een simpele “Ik hou van je” of “ik mis je” of “ik heb een verrassing voor je als je thuis komt”. Ga niet zeiken over hoe laat je partner komt en wat hij/zij uithaalt op straat. Dat is irritant!

3 Emotionele beroering. Soms gaan mensen door gestreste situaties. Niet alleen aan het werk maar ook een heftige discussie met de partner. Heel vaak kunnen mensen dan grijpen naar drugs, alcohol of seks om de pijn even te vergeten. En seks helpt daar heel goed in.

Wat je hieraan kunt doen: Doe dingen met je partner en/of voor je partner. Sommige mensen leven voor hun partner (figuurlijk) terwijl anderen gewoon dealen met hun partner. Zorg van jouw zijde er altijd voor dat jij degene bent waar je partner voor leeft en wilt leven.

Vreemdgaan is gemakkelijk. Maar de gevolgen kunnen desastreus zijn voor relaties. Sommigen gaan vreemd omdat ze niet beter weten en anderen zorgen voor het vreemdgaan omdat ze ook niet beter weten. In ieder geval moeten beide mensen onthouden dat het nog steeds een two-way-street is. Always was, always will be!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.