Casual dating, opzoek naar meer dan een seksdate

casual datingWaarom zou je aan casual dating doen? Het klinkt nogal vrijblijvend in de oren, en misschien is dat meteen ook de reden waarom heel veel mensen er zich tot aangetrokken voelen. Soms zijn we niet echt op zoek naar een relatie, maar willen we wel wat meer dan alleen maar een onenight stand. Soms willen we een maatje waarbij we onszelf kunnen voelen en het tegelijk ook wat meer mag zijn. Tegelijk willen we niet het gevoel krijgen dat we ook meteen ons hele leven lang aan dezelfde persoon gebonden zijn. Wat kan het leven toch ingewikkeld zijn? Of, is dat nu net waar we naar op zoek zijn?

Is casual dating iets voor jou?

Wanneer je jezelf herkent in de bovenstaande beschrijving, dan is de kans groot dat casual dating iets voor jou is. We hebben allemaal menselijke warmte nodig, zeker wanneer we ons in een periode in ons leven bevinden waarin we relaties misschien even niet zo belangrijk vinden. Ook al hebben we even andere prioriteiten dan een partner voor het leven te vinden, we blijven eerst en vooral mens. Mensen gaan van nature op zoek naar andere mensen. Dat is de aard van het beestje. Tegelijkertijd hebben we soms lak aan verplichtingen, en daar is niks mis mee.

Wat als het mis loopt?

Bij casual dating kun je wel genieten van elkaars gezelschap, maar heb je verder geen verplichtingen. Wanneer dit zo uitgesproken wordt in het begin van de vriendschap of relatie, is er zeker niks mis mee. Er zijn wel meer mensen die kunnen genieten van een vriendschap die soms net wat verder gaat. Een van de belangrijkste problemen bij casual dating is vaak dat deze verwachtingen of liever het gebrek eraan onuitgesproken blijven. Wanneer dat het geval is, dan kan het wel eens mis gaan. Casual dating is namelijk alleen maar casual wanneer er verder geen afspraken of verplichtingen zijn. Wanneer een van de twee partijen na verloop van tijd andere verwachtingen gaat koesteren dan alleen maar ‘vriendschap met’, dan is de kans groot dat het meteen ook gedaan is met de vriendschap. En al helemaal met de bijkomende voordelen.

Een site voor casual dating?

Een site van casual dating kan hier wellicht voor de oplossing zorgen. Wanneer jij op zoek bent naar een maatje om ook mee te daten, zonder dat daar meteen een relatie aan vasthangt, dan is het een goed idee om je in te schrijven voor casual dating. Zo weet je precies wat je kunt verwachten van je date. Niet meer, maar ook niet minder.

Waar kun je terecht? Er zijn meerdere casual datingsites. Bij SecretFlirt of Ondeugend Daten ben je in ieder geval bij het juiste adres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.