Daten, geloof en het vinden van liefde

geloof en datingsitesIn onze multiculturele maatschappij is het tegenwoordig helemaal niet vanzelfsprekend meer, dat mensen dezelfde geloofsovertuiging er op na houden als jij. Waar vroeger mensen tevens gelijkgestemden opzochten, bijvoorbeeld in de vorm van gemeenschappen met eenzelfde geloof, is er tegenwoordig meer sprake van individualisering en segregatie. Daarnaast speelt het ook een rol, dat informatie veel vrijer toegankelijk is. Hierdoor zijn veel (jonge) mensen gaan twijfelen aan de normen en waarden waarmee ze zijn opgegroeid en is de opvoeding veel minder van invloed, op persoonlijke overtuigingen dan vroeger.

Er zijn echter nog steeds ontzettend veel mensen die er een geloof op na houden. Momenteel telt Nederland ongeveer 47% (bron: CBS) ongelovigen. Een kleine meerderheid is dus wel degelijk nog steeds gelovig. Dus het lijkt soms misschien alsof je de enige bent die een bepaalde religie nastreeft, dit is echter helemaal niet zo.

Liefde en delen van overtuigingen

Het is inmiddels bewezen, dat mensen met gemeenschappelijke overtuigingen beter in staat zijn zaken met elkaar te delen. Denk aan emoties, gedachten maar natuurlijk ook liefde op zich. Niet zo vreemd dus, dat je in je zoektocht naar liefde misschien wel het liefst iemand wilt vinden, die dezelfde geloofsovertuiging deelt. Maar in het ‘echt’ is dat tegenwoordig niet meer zo makkelijk om te achterhalen. Met alle commotie en negatieve berichtgeving in het nieuws, is ‘geloof’ niet meer een onderwerp waar je zomaar over begint. En al helemaal niet in de kroeg.

Hoe kun je dan wel iemand vinden, die een beetje hetzelfde denkt en gelooft als jij? Heel simpel; online dating! Online dating is tegenwoordig een bewezen manier om mensen te ontmoeten, die echt in jouw specifieke straatje passen. Je hoeft maar een klein beetje te zoeken op internet en de succesverhalen komen je tegemoet. Immers; waarom zou je telkens opnieuw moeten gissen naar de achtergrond en gedachtegang van een persoon die je pas net ontmoet hebt, als je dit van tevoren aan kan geven op een dating site?

Normen, waarden en overtuigingen zijn eigenlijk de basis van onze persoonlijkheid. Als je oprecht iemand zoekt om van te houden, is het dan niet prachtig, als je iemand vindt die soortgelijke idealen er op na houdt? Door je in te schrijven op een site gericht op online dating, kun je een klein beetje van je eigen karakter prijsgeven. En vervolgens op zoek gaan naar iemand, die hier bij past. Tegenwoordig bestaan er zelfs een hoop sites specifiek gericht op mensen met een bepaalde overtuiging. Door je aan te melden op zo’n site, weet je dus al voor een deel zeker dat degene die je daar kunt ontmoeten, bepaalde kernovertuigingen deelt.

Hierdoor blijft er meer ruimte over voor andere zaken, zoals hobby’s, vrijetijdsbesteding en simpelweg communicatie tussen jullie tweeën. Zonder dat je daarbij de angst hebt, dat jullie onderliggende motieven wellicht niet bij elkaar passen. Eigenlijk kun je het zien als een soort nieuwe gemeenschap van gelijkgestemden, alleen dan virtueel. Klinkt fantastisch, toch? Liefde is overal te vinden, maar om het jezelf wat makkelijker te maken, kun je op deze wijze gericht zoeken en je kansen aanzienlijk vergroten. Op het vinden van iemand met wie je uiteindelijk misschien je leven kunt delen!

Bij veel datingsite kun je aangeven wat je geloof is en kun je zoeken naar mensen met hetzelfde geloof zoals bijvoorbeeld op Lexa. Ben je opzoek naar een specifieke datingsite voor bijvoorbeeld alleen Christenen, dan is Opzoeknaarjou de aangewezen plek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.