Datingsites voor homoseksuelen

homodatingDatingsites zijn populair. Per jaar worden er gemiddeld zo’n 20 miljoen verdient met het populaire medium om singels met elkaar in contact te brengen. Dit zien we terug in de commercials op tv, radio en het internet. Online daten is hot. Maar wat nu als je homoseksueel bent?

Vrijwel overal

Natuurlijk val je als homoseksueel niet in het standaard plaatje dat op de meeste datingsites wordt getoond. Dat heeft echter niets met voorkeur te maken maar puur met het feit dat datingsites hun product willen verkopen en het overgrote gedeelte van het publiek op zoek is naar een heteroseksuele relatie. Des al niet te min kan je bij vrijwel alle grote online datingsites terecht.

Op het moment dat je bij de meeste bekende datingsites een profiel aan maakt kan je aangeven of je als vrouw op zoek bent naar een vrouw, als man op zoek bent naar een man of dat je graag met beide geslachten in contact komt. Enkel de sites die gericht zijn aan christelijke singles hebben deze mogelijkheid niet. Met andere woorden, je kan eigenlijk overal wel terecht.

Eigen plekje

Toch is het fijn om als homoseksuele single je eigen plekje te hebben. Een datingsite die wel helemaal aansluit op jou behoeften en dagelijkse leven. Niets is immers meer frustrerend dan een ontzettend gaaf evenement te ontdekken op een datingssite en er vervolgens achter te moeten komen dat de doelgroep heteroseksuelen zijn.

Gelukkig zijn er dan ook voldoende websites waar je op terecht kan. Zo zijn er websites voor enkel homoseksuelen mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen mannen, biseksuele vrouwen, sites voor beide geslachten en ga zo maar door zoals bijvoorbeeld girls g-dating en BiLove. Daarnaast is het niet ongewoon dat we binnen die groep nog verder kunnen specificeren. Er zijn bijvoorbeeld websites voor vluchtig contact, BDSM, paardenliefhebbers en nog veel meer.

Leeftijden

De website Expreszo.nl was de eerste jongerensite in Nederland die, gecombineerd met een magazine, een homoseksuele doelgroep heeft. De gemiddelde lezer zal rond de 16 jaar zijn. De website bied de mogelijkheid om geheel gratis dates te zoeken en is daarmee wellicht één van de oudste datingssites in ons land met gelijk de jongste doelgroep. Het enige verschil is dat het via expreszo geheel anoniem gebeurt en je ook geen profiel aan maakt.

Waar expreszo geheel gericht is op jongeren zijn er ook datingsites voor de homoseksuelen van middelbare leeftijd. Zo kan je onder andere terecht op bijvoorbeeld gayParship of manmetman.

Roze ouderen
Helaas wordt het oudere roze publiek in Nederland toch nog wat naar de achtergrond geschoven. Daar waar de jongeren een overload aan mogelijkheden krijgen bestaat er voor onze ouderen 50+er’s eigenlijk geen één datingssite exclusief voor hun doelgroep. Dit houdt in dat deze groep niet gespecificeerd in contact kan komen via het internet daten terwijl onderzoek aantoont dat vele roze ouderen juist heel erg eenzaam zijn. We hopen dat de eerste roze ouderen datingssite zich snel laat zien. Het zou een potentieel gat in de markt zijn. Daarnaast verdient iedereen toch een gelukkige relatie?

3 comments

  • Ik weet niet of dat het persee nodig is dat homoseksuele hun eigen site nodig hebben. Het is niet zo dat het niet meer kan of zo. Maar misschien is het wel makkelijker?

  • Ik denk juist dat homoseksuele wel een eigen plek moeten hebben. Waarom niet? Het is toch juist alleen maar fijn dat je weet dat je niet vreemd wordt aangekeken als je iemand van het gelijke geslacht een berichtje stuurt?

    Stel je eens voor dat je als gay persoon in een hetero kroeg staat. Dan weet je ook niet met welke lekkere vent je kan flirten want voor je het weet heb je een blauw oog. Daarom ga je naar een gay kroeg. Zo werkt het ook met datingsites.

  • Ja maar ut staat er toch bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *