Hoe Tinder eigenlijk echt werkt

dating app tinder voor minder serieus gebruikTinder is een razend populaire app die tegen het einde van 2012 voor het eerst het daglicht zag. In een periode van minder dan een jaar wist de app zich te ontplooien tot één van de meest gebruikte. De populariteit stijgt nog steeds.

Tinder is er op gericht om mensen bij elkaar te brengen net als een datingsite. Je kan zelf een invulling geven of dit voor een serieus contact is of gewoon puur voor een eenmalige ontmoeting. Waar het bij “normale” datingsites als Pepper, Lexa of Parship meestal gaat om de lange termijn, blijf het voor de meeste gebruikers van Tinder bij dat laatste.

Het werkt als volgt; Je plaatst een foto van jezelf op Tinder (in combinatie met Facebook). Daarna ga je door een lijst met potentiele dates. Je krijgt niets meer te zien dan een foto. Geen profiel, geen naam, geen informatie. Enkel en alleen maar de foto. Op de grond daarvan geef je iemand een like of niet. Mocht jij iemand liken en die persoon liked jou ook dan hebben jullie een match en kan je met elkaar in contact komen.

Tinder Gratis?

Tinder is een app die je gratis kan downloaden. Het kost je  absoluut niets op mensen te beoordelen of met ze te chatten. De enige restrictie is  dat je dit maar 100x op een dag kan doen. Dat lijkt wellicht heel veel maar vergeet niet dat het principe neerkomt op een vleeskeuring, er vallen dus heel wat mensen af.

Tot vorig jaar kon je onbeperkt mensen beoordelen. Dat hield in dat de makers van Tinder geen enkele cent over hielden aan hun zo’n succesvolle app. Zij besloten, heel gedurfd te gaan testen op hun gebruikers. Zij wilde er op deze wijze achter komen wat zij de app waard vonden.

Van 90 cent tot 9 euro

Tinder besloot op een bepaald punt nieuwe gebruikers te confronteren met een in-app sale. Het onbeperkt liken van andere gebruikers. Dat deden zij echter niet zo maar. Zij wilde, als een slim bedrijf, weten wat hun product nu werkelijk waard was. Dus alle nieuwe Tinder-gebruikers kregen na de 100 beoordelingen te zien dat ze een onbeperkt abonnement konden nemen of 24 uur lang moesten wachten.

Hier zit hem echter de slimme zet van Tinder. Zij varieerde hun bedragen. Soms kregen gebruikers een bedrag te zien van 0,99 cent. Andere melden bedragen van €9,99. Tinder registreerde de bedragen waarop gebruikers in gingen. Momenteel zijn zij nog druk bezig om de prijs voor het zo genoemde Tinder Plus vast te leggen.

Nog meer

Dat is nog niet alles. Tinder snapt dat zij niet zo maar weg komen met een bedrag van bijvoorbeeld €9,99 voor zo’n simpele functie. Daarom zullen er ook andere functies bijkomen, bijvoorbeeld het unliken van een foto als je per ongeluk op een hartje hebt gedrukt.

Maar Tinder lijkt daarom ook nog meer geld te willen vangen. Er zijn namelijk al geluiden dat Tinder een maandelijks abonnement gaat vragen in plaats van een éénmalig bedrag. De vraag is nu dus enkel hoeveel extra opties Tinder denkt nog toe te gaan voegen? Van 0 naar 100 in 6 seconden… dat gaat immers niet zo maar.

Ben jij opzoek naar een hapsnap ontmoeting, dan is Tinder wellicht iets voor jou. Ben je echter meer opzoek naar een serieuze relatie dan is het aan te raden eens te kijken bij de meer klassieke datingsites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.