Is daten voor 50 plussers anders dan voor jongere mensen?

dating voor 50plussersDaten is, vooral in het begin, heel vaak spannend en je ervaart dan ook de zogenaamde vlinders in je buik. Vooral wanneer je jong bent en je voor het eerst een vriendje of vriendinnetje hebt kan het een nieuw en boeiend gevoel zijn. Maar hoe zit het met 50 plussers die beginnen te daten? Met een hele bagage aan emotionele ervaringen en misschien zelfs verschillende (misgelopen) relaties vraag je je dan af: is daten voor 50 plussers hetzelfde als voor jongere mensen of is het toch anders?

Naarmate je ouder wordt en ervaring opdoet op het gebied van daten, leer je dan een heleboel dingen bij; waarvoor val je wel of waarvoor juist niet, waarvoor moet je voorzichtig zijn en waaraan kan je herkennen dat iemand je voor de gek houdt. Je hebt als 50 plusser de ups-and-downs van relaties waarschijnlijk al meegemaakt. Misschien krijg je geen vlinders meer van hele kleine dingen of misschien juist wel omdat je bent gaan leren om die kleine dingen te waarderen.

Wanneer er nu twee 50 plussers met een verschillende achtergrond beginnen te daten die een verschillende kijk hebben op relaties, dan is het toch niet hetzelfde als die onschuldige “puppy love” van tieners?

Daten onder 50 plussers; voordeliger?

Ja, daten onder 50 plussers is niet hetzelfde als bij tieners. Dat is een feit. Tieners hebben meestal nog veel te leren en nog veel ervaring op te doen als het komt op daten. Deze ervaring hebben 50 plussers meestal wel. Ze zullen ook minder geïnteresseerd zijn in het experimenteren op seksueel gebied omdat 50 plussers dit heel vaak al meegemaakt hebben.

Maar is het dan voordeliger om een 50 plusser te daten wanneer je zelf ook 50 plus bent? Senioren kunnen elkaar vaak makkelijker begrijpen. Vooral emotioneel. Wanneer gevoel op de voorgrond ligt bij het daten onder senioren dan zal je ook moeten inspelen op de emoties van de persoon. Maar die moet je eerst snappen. Maar ook de bed relaties kunnen beter zijn in die zin dat 50 plussers al ervaring hebben op dit gebied en dan op de hoogte kunnen zijn van the do’s and dont’s.

Nadelen van daten onder 50 plussers

Je bent misschien wel 50 plus maar voor jou begint het leven nu pas. Je wilt nu leuke dingen gaan doen en je wilt je weer jong voelen. Aan de andere kant heb je andere 50 plussers die juist willen gaan settelen. Ze hebben de ‘woelige’ dingen al gedaan en zijn nu ready voor die rustige relatie waar ze kunnen zitten op hun achter erf en genieten van de middag.

Dit kan soms vervelend komen te zitten. Omdat je andere dingen op het oog hebt. Ook als dating partners hun emotionele bagage meenemen kan dat lastig zijn.

In ieder geval is een ding duidelijk. Daten onder 50 plussers verschilt niet veel van het daten onder tieners. Op enkele punten na kun je echt wel blijven genieten van een spannende en misschien zelfs stabielere en serieuze relatie. You just need to find the right one to do it with!

Ben je opzoek naar een date met iemand van gelijke leeftijd? Dan is 50plusmatch een goede optie. Wil je je niet beperken tot een specifieke groep? Dan is Relatieplanet wellicht jouw sleutel tot succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.