Is daten onder hoger opgeleiden een must?

dating voor hoger opgeleidenMensen zien zichzelf heel vaak iemand daten op het zelfde niveau waar ze zich op bevinden. De hoogte van educatie speelt de afgelopen jaren een steeds grotere rol in relaties. Hoger opgeleide mensen willen iemand op hun niveau of hoger. Dit komt vooral voor onder de vrouwen die in grote aantallen afstuderen van een hogere opleiding. Aan de andere kant is het aantal mannen dat afstudeert steeds minder. Vrouwen met een hogere opleiding verwachten heel vaak ook dat hun partner hoger opgeleid is.

Maar waarom is dit eigenlijk zo? Is die directeur echt beter dan die tuinman? Kan hij je emotioneel meer bieden? Als we ervan uit gaan dat het echt om die liefde gaat.

Daten onder hoger opgeleiden; gender (on) gelijkheid?

Verschillende experts geloven dat mensen van eenzelfde niveau elkaar beter kunnen begrijpen, beter kunnen communiceren en bepaalde onderwerpen niet hoeven uit te sluiten omdat de een het niet zou snappen. Er bestaat dan ook een groot verband tussen relaties en educatie.

Als liefde daadwerkelijk de hoofdreden is dat twee mensen in een relatie gaan dan moet er in principe geen probleem zijn om een lager opgeleide te daten. Ook komt het vaker voor dat mannen wel met vrouwen kunnen daten die op een lager niveau opgeleid zijn dan hijzelf. Het probleem komt dan voornamelijk voor bij vrouwen die op zoek zijn naar een man en geen genoegen willen nemen met lager geschoolde mannen.

Er kan gesteld worden dat een hogere opgeleide in de normale maatschappij meer inkomen heeft dan een lager opgeleide. Er worden dan betere posities aangeboden. Hier komt dan weer bij kijken dat een vrouw zichzelf niet graag ziet als hoofdkostwinner in huis.
Er zijn natuurlijk ook mannen die graag zien dat hun partner een bepaald niveau heeft maar dit komt minder vaak voor. Mannen denken (soms) lichter hierover.

Een nieuwe trend die afstamt van eeuwenoude gewoonte?

Online daten is iets van deze eeuw. Het is een moderne luxe die jou de mogelijkheid geeft om te vinden waar je precies opzoek naar bent. Ook is het safe om te zeggen dat daten onder hoger opgeleiden iets van deze eeuw is omdat de vroegere huishouding bestond uit een man als kostwinner en een stay at home moeder/huisvrouw.

Ondanks de veranderde leefomstandigheden waar er geen of bijna geen gender ongelijkheid meer is zien we toch symptomen van de vroegere tradities. Een vrouw wil graag iemand van haar opleiding of meer. Ze wilt geen man die minder inkomen heeft dan zij. Is deze onbewust een weerspiegeling van de eeuwenoude traditie? De traditie waar het gezegde “the man of the house” alleen gelde voor de man.

Daten tussen hoger opgeleide mensen kan dus verschillende redenen hebben maar in ieder geval is een ding wel heel duidelijk. Als het echt om de liefde gaat zou scholing geen factor hoeven te zijn. De emotionele bevrediging is meer waard dan een papier dat verklaart dat jij hoger opgeleid bent! Wil je een kijkje nemen in de grote algemene dating poel, bezoek dan Lexa. Toch liever iemand die hoger is opgeleid? Probeer dan Parship.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.