Lexa app en Relatieplanet app, over apps van datingsites

lexa app en relatieplanet app apps voor datingsitesTegenwoordig lijkt het er meer en meer op dat we niets meer kunnen ondernemen zonder dat we daar een app voor gebruiken. Muziek beluisteren, video’s bekijken, het nieuws lezen, een nieuwe taal leren, onze rekeningen betalen … Je hoeft maar aan iets te denken of er bestaat wel een app voor. Met dating lijkt het trouwens dezelfde kant op te gaan. Het aantal apps dat we specifiek voor dating konden vinden, lijkt met de dag steeds groter te worden. Tinder, de Lexa app, Bumble, Score, Pepper app, Happn, Fliqpic, Tindog, Once, Align, At First Sight, Coffee Meets Bagel, Grouper Social Club, Relatieplanet app, Pure, How About We, HiThere, Clover, Match, Okcupid, Zoosk, Plenty Of Fish, Twoo, … Sommige van deze namen zullen bekend in de oren klinken, anderen zijn nog niet zo bekend, maar een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: het zijn allemaal namen van apps voor dating. Nu zijn apps handig, maar, als je het ons vraagt, hebben ze een ding tegen: ze zijn bedoeld voor vlug en vluchtig gebruik. Is dat eigenlijk wel gewenst bij dating?

De datingsite app

Bijna alle grote Nederlandse spelers op het gebied van dating, hebben apps voor dating ontwikkeld. Ook Lexa en Relatieplanet hebben zich aan de apps gewaagd. Wie ooit een app gebruikt heeft, voor welke reden dan ook, zal hier al wel achter gekomen zijn. Apps zijn handig om te gebruiken wanneer je niet dichtbij de computer bent, maar vaak kom je erachter dat deze handige miniprogrammaatjes je niet dezelfde gebruikerservaring geven als websites die bulken van de functionaliteit. Soms zal je wel eens gewenst hebben om een website en een app met elkaar te combineren. Bij dating is het niet anders. Een app lijkt vaak te beperkt om je beginnende relatie mee op te bouwen.

Lexa app

Lexa blijft een van de grootste datingsites van Nederland en daarom is het wel handig dat de site nu ook mee op verplaatsing kunt meenemen. De Lexa app is verkrijgbaar voor iOS en voor Android. In tegenstelling tot veel andere datingsites is er ook een Lexa app voor windows phone. Ook is de app eveneens in tegenstelling tot de meeste andere datingsites niet gestript van functionaliteiten.

Relatieplanet app

Ook Relatieplanet had een app ontwikkeld waardoor het makkelijk was om de site mee te nemen op verplaatsing. Momenteel is het niet meer mogelijk om de app te downloaden. In de plaats daarvan koos Relatieplanet ervoor om de online datingsite te optimaliseren voor mobiel gebruik. Hierdoor kun je de site toch op je mobiel of tablet gebruiken. De Relatieplanet app is dus niet nodig en via je mobiel of tablet kun je gewoon optimaal gebruik maken van de site, zonder vertragingen (die soms wel bij de Lexa app optreden) gebruik maken van alle functionaliteiten.

Besluit:

Online dating en apps lijken een goede match te kunnen zijn. Toch zijn apps soms wat te vluchtig om een goede eerste indruk van je potentiële date te krijgen. Apps kunnen wel ondersteunend werken om een betere gebruikerservaring te krijgen bij online dating.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.