Online daten voor homoseksuelen is een succes

dating voor homoseksuelenDaten onder homoseksuelen komt net zo vaak voor als bij straight koppels. In sommige gevallen zelfs vaker bij de homoseksuelen dan bij heteroseksuelen. Recente onderzoeken wijzen uit dat 1 op de 3 mensen via online dating een langdurige/levenspartner vinden. Bij homoseksuelen zit dat tegen de 2 op de 3 mensen. Online dating lijkt dus een belangrijk aspect te zijn in het leven van homoseksuelen bij het zoeken naar een partner. We kunnen dus met gemak zeggen dat online dating een groter succes boekt bij homoseksuelen. Maar hoe komt dit? Er zijn over de hele wereld veel meer heteroseksuelen gebruikers van online dating. Hoe komt het dan dat het succes onder gay mensen groter is?

De waardering van dates

Ondanks de grote keus aan gebruikers van online dating kunnen heteroseksuelen moeilijker aan een levenspartner komen dan gays. Is het kleinere aantal gay gebruikers de reden dat ze makkelijker aan hun trekken komen? De grootte van heteroseksuele gebruikers zou moeten zorgen voor een ruimere keus. Of is de grootte van de gebruikers juist de reden dat mensen minder vaak de juiste partner kunnen vinden? Soms wilt het erop lijken alsof mensen zeggen: ‘ach, lukt het niet met deze dan zoek ik gewoon een andere’. Misschien waarderen de homoseksuelen hun dates beter? En misschien gaan ze daar zorgvuldiger mee om want wie weet, misschien is jou date je toekomstige levens partner.

Kieskeurig?

Ligt het probleem misschien bij de vrouwen? Het klinkt misschien gek maar er zijn aardig wat gebruikers die melding doen van kieskeurige vrouwen. Vrouwen komen minder vaak (snel) aan hun trekken dan mannen. En ze letten ook vaker om de kleinere aspecten van een man. Gays (mannen) hebben minder vaak problemen met het kiezen omdat het eenmaal om mannen onderling gaat die over het algemeen minder kieskeurig zijn.

Je zult jezelf dan de vraag stellen: “maar what about lesbiennes”? Daar zal het dan een ramp zijn om een partner te vinden omdat het om twee vrouwen gaat. Wel nee, juist niet. Vrouwen hebben het misschien moeilijk om een keus te maken tussen mannen mar onder de vrouwen is het een minder groot probleem. Ze kunnen eerder en makkelijker bevrediging vinden, zowel emotioneel en fysiek, bij een andere vrouw.

Botsingen

De botsingen komen dus vooral voor bij heteroseksuelen. Een belangrijke reden waarom dit gebeurd is dat zowel man als vrouw voor elkaar hoge standaarden zetten. Ze zoeken naar die droom prins/prinses en lijken maar moeilijk genoegen te nemen met de gegeven aanbiedingen. Geloven ze zo sterk in het gezegde: “there are plenty of fish in the sea”? Want uiteindelijk zorgt dat er wel degelijk voor dat er gestuit wordt op verkeerde mensen en waarbij je de goede ook nog misloopt.

Uit het online daten voor homoseksuelen kunnen we dus enkele dingen leren: zoek naar iemand die jou accepteert voor wie je bent. Probeer niet te voldoen aan (verwachte) standaarden die jou te boven gaan. Leg dan ook geen hoge standaarden voor nieuwe dates. Be yourself, toon begrip en dan moet het lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *