Swingers en datingsites, steeds meer keuze

de opkomst van de datingsites voor swingersSwingers zijn stellen die graag participeren in partnerruil en/of groep seks. In Nederland heeft dit heel lang betekend dat men naar een parenclub of swingersclub dient te gaan om in contact te komen met andere gelijkgestemde. Je kunt je voorstellen dat dit een ontzettend hoge drempel was en dat men liever in de veiligheid van hun eigen huis bleef zonder hier aan hun wensen toe te geven. Het online daten heeft deze drempel gelukkig weten te verlagen en stelt verschillende groepen in staat om op zoek te gaan naar mensen met dezelfde verlangens. De swingers vallen hier zeer zeker onder en dit kan via datingsites voor swingers ofwel online swingersclubs.

Groeiende aandacht

Het online daten voor swingers kan zich zeer zeker meten aan het online daten van iedere andere groep. Verschillende websites zoals Klasseswingers en Regioswingers schieten als paddenstoelen uit de grond, maar ook datingsites die al een behoorlijke tijd bestaan zoals SDC (Swingers Date Club), bieden alles wat een swinger zich maar kan indenken. Hier uit blijkt dat de aandacht alsmaar toe neemt en dat is ook te zien in de groeiende groep partners die online een profiel hebben aangemaakt.

De hoeveelheid daadwerkelijke swingers in Nederland mag dan wel onbekend zijn, we kunnen je al wel vertellen dat deze groep waarschijnlijk groter is dan dat je zal denken (de laatse schatting is 100.000). Je hebt de groep die simpelweg opzoek zijn naar spannend contact, maar er bestaan ook online datingsites die zich bijvoorbeeld richten op soldaten die, ver van huis, swingen met andere soldaten (en hun partners in Nederland net zo), totdat ze weer wederkeren. Daarnaast zijn er Christenen die geloven dat men meerdere partners mag hebben. Ook zijn de BDSM en groepsseks liefhebbende swingers van harte welkom op verschillende datingssites. Kortom voor iedere wens kan je wel een specifieke site vinden.

Veiliger

De groeiende groep swingers heeft de afgelopen maanden ook voor flink wat vragen gezorgd binnen de wereld van de huisartsen. Men vraagt zich af of deze groep wel gezond bezig is en het risico op SOA’s is uiteraard groter. Zo blijkt dat ongeveer 55% van de swingers een seksueel overdraagbare aandoening heeft opgelopen. Het online daten kan hier echter juist een oplossing voor zijn.

Het voordeel van online daten voor deze groep is dat zij transparanter kunnen communiceren. Zo kunnen stellen elkaar onderling beter leren kennen en met elkaar een gesprek aangaan voordat zij besluiten om wel of niet met elkaar door te gaan. Het gevaar in een parenclub zit hem in het feit dat men soms niet de tijd neemt om vragen aan elkaar te stellen en er onder groepsdruk en tijdsdruk handelingen worden uitgevoerd waar de veiligheid wel eens bij over het hoofd wordt gezien. Het belangrijkste onderdeel van het succesvol swingen is dan ook de communicatie. Op het moment dat twee stellen een klik hebben kan men de grenzen en wensen met elkaar doornemen.

Voorlichting

Dokters twijfelen momenteel nog steeds of swingers gezond in het leven staan. Uit onderzoek blijkt echter wel dat relaties waarin men openlijk uit komt voor zijn of haar seksuele verlangens langer stand houden. Daarnaast is de wetenschap er nog steeds niet van overtuigd dat de mens volledig monogaam is. Met andere woorden, swingers doen eigenlijk helemaal niets verkeerd. Wellicht zal er wat meer voorgelicht kunnen worden over hoe het veiliger kan. Dat kan nooit kwaad.

Lees hier verschillende uitgebreide reviews over swingers datingsites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.