Waarom daten zoveel mensen online?

veel mensen daten via datingsitesOoit werd online dating als een laatste redmiddel gezien, een soort van grap voor singles. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Miljoenen singles zijn nu online op zoek naar relaties. De redenen achter deze nieuwe trend in dating zijn talrijk.

Geld zal nooit aan de bomen groeien

De eerste reden waarom mensen zich tot online dating wenden, zijn de relatief lage kosten van de diensten. Vergeleken met de kosten van vervoer, persoonlijke verzorging en het diner voor een (blind) date, is een paar euro per maand voor een online dating site goedkoop. Online dating maakt het mogelijk voor singles om hun matches te evalueren en om ze te leren kennen voordat ze naar hun portemonnee moeten grijpen.

Moet ik hier echt mijn haar voor kammen?

Comfort en gemak is de tweede reden waarom online daten zo populair is geworden. Terwijl het in het algemeen vanuit huis wordt gedaan om privacy redenen, bestaat de mogelijkheid tot online dating echter vierentwintig uur per dag vanaf elke plek waar toegang is tot het internet. Geen make-up of een nieuw kapsel nodig. Vanuit het het comfort van je eigen huis is er geen dress code, maar indien je die voorkeur hebt, is het natuurlijk een optie.

In staat zijn om nieuwe mensen te ontmoeten in de beslotenheid van je eigen huis, is ook een groot pluspunt voor singles en gescheiden vrouwen die leven met kinderen. Zij kunnen kletsen met anderen zonder een oppas in te huren.

Elke dag heeft maar 24 uur

Waarom zou je er dan zelfs twee van verspillendoor een gesprek aan te gaan met een man die denkt dat alle onvergetelijke, klassieke films The Rock in de hoofdrol hebben, of met een meisje dat niet de naam kan noemen van de minister van Buitenlandse Zaken, maar wel een lijst van twintig kleuren rode nagellak? Met de screening functies van online dating services, ben je in staat om de uitgebreide selectie van singles te filteren en alleen mensen die overeenkomen met jouw criteria er uit te vissen. Ook kan je ervoor kiezen om naar een datingsite te gaan die een zeer specifieke doelgroep heeft, zoals Parship, een datingsite die in het leven is geroepen voor hoger opgeleiden.

Een ezel stoot zich in het algemeen…

Ondanks veel waarschuwingen, is online dating niet onveilig. Het is in feite zo anoniem en veilig als de gebruiker het wil. Uit statistieken blijkt dat het net zo veilig als conventionele vormen van dating, misschien zelfs veiliger aangezien mensen online niet de behoefte voelen om gekke en soms gevaarlijks bar scènes te schoppen. Zolang je online je gezonde verstand erbij houdt, net zoals je zou moeten doen wanneer je een conventionele date hebt, zou alles veilig moeten zijn. Het is immers ook belachelijk om te veronderstellen dat je kunt spelen met een bijenkorf en niet gestoken wordt.

“En ze leefden nog lang en gelukkig”… Is dit ook voor mij weggelegd?

Online dating succesverhalen zijn overal te vinden, van De wereld draait door tot Oprah. 1 op de 5 relaties start volgens de datingsite Lexa via het internet. Andere dating sites citeren vergelijkbare hoge cijfers. Singles zien deze getallen en willen natuurlijk hun eigen “happy end”.

Online dating is goedkoop, gemakkelijk, veilig en succesvol gebleken. Niemand wil alleen zijn; niemand zou alleen moeten zijn. Met online dating hoeft dat ook niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.