Wij hebben een open relatie

wij hebben een open relatie“Wij hebben een open relatie.” Het is een opmerking die steeds vaker te horen valt. Vaak is het een dolgelukkig stel dat op een feestje verteld wat de kracht van hun succesvolle samen zijn is. Het hebben van een open relatie lijkt daar voor veel mensen de oplossing toe te zijn, maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Vrijheid

Bij het hebben van een open relatie komen uiteraard veel emoties kijken. Je kan denken aan jaloezie, angst en in sommige gevallen woede. Als dit echter de eerste emoties zijn waaraan je denkt dan is een open relatie wellicht niets voor jou. 

Een open relatie hoort namelijk gebaseerd te zijn op een wederzijds vertrouwen, liefde en openheid. Natuurlijk is het normaal als je een jaloerse reactie hebt wanneer je jouw partner met een ander ziet zoenen.

Binnen een open relatie kiest men er echter voor om er op te vertrouwen dat je partner enkel van jou houdt. Er wordt samen besproken wat wel en niet door de beugel kan en beide partijen vertrouwen er op dat de andere zich aan de regels houdt. Op deze manier krijg je meer ruimte om te ademen en ontstaat er een bepaald gevoel van vrijheid.

Afspraken bij een open relatie

Communicatie is dus het belangrijkste onderdeel van een open relatie. Vind je het okay als je partner af en toe met iemand anders zoent, maar wil je niet dat deze met een ander naar bed gaat? Maak daar dan een regel van. Een open relatie zal alleen maar werken als beide partijen volledig eerlijk zijn.

Uiteraard zijn er wel een aantal tips die je kan hanteren als jullie een open relatie overwegen. Zo kan je, om erge jaloezie te voorkomen, er bijvoorbeeld voor kiezen dat er achteraf geen contact is met de persoon met wie je de avond hebt gedeeld. Er worden geen nummers of Facebook uitgewisseld.

Een andere tip is het afblijven van bekenden. Het vrijblijvend delen van het bed met iemand uit de vriendenkring kan verkeerde verwachtingen creëren en voor een wrijving zorgen binnen de groep. Bovendien is het natuurlijk erg privacy gevoelig dus, tenzij je het niet erg vindt dat iedereen van je bedkeuzes afweet, is het verstandiger om nee te zeggen.

Taboe

“Waarom zou iemand zijn of haar partner vrijwillig de hort op laten gaan met een ander? Als deze gedachten je geen rillingen bezorgt hou je niet echt van je partner.”

Als je een open relatie begint kan je helaas nog veel van dit soort opmerkingen verwachten. Doordat het jarenlang taboe is geweest dat iemand het bed deelt met een ander dan je partner kan men nu moeilijk begrijpen dat dit een bewuste keuze is waar beide partijen achter staan.

Haal een keer diep adem en leg geduldig uit dat jullie liefde van elkaar juist los staat van jullie lust. Vergeet echter niet dat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. Niet aan je vrienden, niet aan je ouders. Het is jullie relatie en jullie beslissen wat het beste daarvoor is.

Ben jij opzoek naar een datingsite waar je geschikte mensen tegenkomt voor als je in een open relatie zit? Wellicht dat een datingsite als Victoria Milan iets voor jou is. Of anders kun je samen een kijkje nemen op een swingers datingsite zoals Swingers Date Club. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos want er zijn tal van verschillende datingsites waar jullie open en veilig terecht kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.