Dating Tips: Hoe ga je met succes een losse relatie (casual date) aan?

losse relatie, casual dateLosse of wel “casual” relaties zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren, nu meer mensen zich richten op hun carrière in plaats van het opbouwen van relaties. Veel mensen hebben de voorkeur aan de flexibiliteit en vrijheid die een losse relatie biedt en willen gewoon nog niet vastzitten aan een volledige relatie.

Met de toename van deze trend is tevens een toename van datingsites merkbaar, die gespecialiseerd zijn in het samenbrengen van mensen voor puur seksueel genot, maar is dit wel iets dat iedereen kan doen?

Vooral vrouwen hebben de neiging om een emotionele band veel sneller dan mannen met iemand te vormen, uit onderzoek blijkt dat dit te wijten kan zijn aan hormonen die vrijkomen tijdens een orgasme. Er zijn daarentegen wel mensen die emoties gescheiden kunnen houden en er zijn enkele dingen die je kunt doen om dit proces te helpen.

Hier is onze 4-staps handleiding voor het aangaan van een gezonde losse relatie:

  • Denk na over de vraag of je in staat bent om dingen ongedwongen te houden en afstand kunt nemen. Je kunt jezelf heel goed wijsmaken dat je dat kunt, maar zodra je merkt dat je na zit te denken over waar je seksuele partner is en wat ze doen is het misschien tijd om je relatie te herzien. Dit kan een duidelijk teken zijn dat je meer gevoelens voor deze persoon hebt dan je wilt toegeven, in dat geval is het waarschijnlijk tijd om afstand te nemen en verder te gaan.
  • Slaap niet te vaak met elkaar. Ik weet dat de hele reden dat je in deze relatie bent juist de seks is, maar doe het te vaak en de kans bestaat dat de eerder genoemde hormonen grote schade aanrichten vanwege de vrijkomende emoties. Dit kan ertoe leiden dat je meer uit de relatie wilt halen dan aanvankelijk was overeengekomen.
  • Communiceer goed en duidelijk. We weten dat je seksuele partner niet wil horen over je dag op het werk of over andere alledaagse dingen , maar je moet de communicatielijnen altijd openhouden als het gaat om je relatie. Dit zal ervoor zorgen dat jullie het eens blijven en als er een probleem is, kan dit vrij snel worden opgelost.
  • Kies je seksuele partner verstandig. Ik weet net zo goed als jij dat er behoefte is aan een zekere mate van chemie tussen jullie, geen van jullie zou er immers klaar voor zijn als dit niet zo zou zijn. Het is over het algemeen een goed idee om iemand te kiezen die je niet zou overwegen om een volledige relatie mee aan te gaan, tevens is het verstandig ex-partners uit te sluiten, ze zijn niet voor niks ex-partners. Vermijd ook ex-partners van vrienden, want dit is een regelrecht mijnenveld.

Met deze eenvoudige stappen behoud je een ​​gezonde afstand tussen jou en je seksuele partner, waarmee beiden het meeste uit je losse relatie kunt halen. Datingsites die hier gemakkelijk en discreet op deze casual date inspringen zijn bijvoorbeeld c-date, ondeugend daten of eflirt. Het voordeel van zo’n casual datingsite is natuurlijk dat je eerder gelijkgestemden vindt, dan bijvoorbeeld in de kroeg.

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.