Dating Tips: Do’s en Don’ts voor je online dating profiel

wat wel en niet op je datingprofielIn de huidige tijd is het steeds normaler geworden om gebruik te maken van online dating en er zijn talloze stelletjes die elkaar via online dating hebben leren kennen. Het aanbod van datingsites is enorm gegroeid en je hebt dus een ruime keuze wat betreft de websites. Je kunt opteren voor een bekende, algemene site, zoals bijvoorbeeld Lexa of Pepper, maar er is ook de mogelijkheid om een datingsite te kiezen die bijvoorbeeld de focus legt op een bepaalde groep mensen of bepaalde voorkeuren van mensen zoals bijvoorbeeld 50plusmatch voor senioren of Parship voor hoger opgeleiden. Eén ding zal altijd wel hetzelfde zijn en dat is dat je een goed profiel moet hebben. Hieronder volgen een aantal dingen die je juist wel of niet moet doen als het om je profiel gaat.

Do’s

Vooral als je voor het eerst een poging tot online dating waagt is het erg overweldigend en weet je misschien niet precies wat je moet doen. Het eerste is natuurlijk het aanmaken van een profiel, maar wat zijn nou de dingen die je moet doen om aandacht te trekken en succesvol te zijn op een datingsite? Allereerst moet je natuurlijk van tevoren weten wat je wilt. Ben je op zoek naar de liefde van je leven of een gewone vriendschap? Jouw profiel weerspiegelt natuurlijk deze wens. Er dient een beetje tijd en moeite worden gestoken in een profiel, een baan vind je immers ook niet binnen 1 dag!

Wees persoonlijk – je bent immers op zoek naar iemand om in het echt te ontmoeten, dan moeten de gegevens op je profiel ook wel een persoonlijk tintje hebben. Schrijf dus veel over jezelf, wat je graag doet, je interesses etc. Maar publiceer nooit contactgegevens zoals je telefoonnummer of adres.

Blijf positief – zoals al eerder gezegd is het net als bij een nieuwe baan niet zo dat je morgen al contact hebt met een potentiele partner. Er gaat wat tijd overheen, dus blijf positief en probeer het als een avontuur te zien.

Neem de tijd – Neem de tijd om je profiel aan te vullen, zo compleet mogelijk te maken en zo eerlijk mogelijk te zijn.

Don’ts

Er zijn uiteraard ook altijd dingen die je juist niet zou moeten doen. Zoals oneerlijk zijn of liegen. Het is nooit leuk om er achteraf achter te komen dat de helft van een bepaald profiel niet klopt. Je hoeft ook niet je hele levensverhaal op een profiel te zetten, stip de belangrijkste dingen aan en bewaar de rest voor een eventuele eerste date. Het is ook van groot belang dat je geen onflatteuze foto of een oneerlijke foto plaatst. Neem gewoon een recente, nette foto en verklein de kans op onaangename verrassingen. Maak ook geen gebruik van standaard teksten of clichés. Deze zijn vaak onduidelijk en voegen geen waarde toe. Als het recht uit je hart komt heb je er veel meer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *