Alleenstaande ouders en de kans op liefde

datingsites alleenstaande vaders of moeders, ofwel alleenstaande oudersVolgens het Centraal Bureau van de Statistiek zijn er in Nederland momenteel grofweg een half miljoen alleenstaande ouders. De redenen hiervoor zijn ontzettend divers; scheidingen, ongewenste zwangerschappen, zwangerschappen na een one-night stand, waarbij de ene ouder het kind wel wil en de ander niet… Noem maar op. Daten wanneer je geen kind hebt is al moeilijk genoeg. Men zegt wel eens dat ‘op ieder potje een dekseltje past’, maar zie dat dekseltje maar eens te vinden! Wanneer je echter een kindje hebt (of meerdere zelfs), komt hier heel wat meer bij kijken. Het spreekwoordelijke dekseltje moet dan immers niet op één, maar op meerdere potjes passen. Maar hoe vind je zo iemand? Online dating is voor veel mensen een oplossing gebleken. Ook voor single ouders kan het een mooie uitkomst bieden.

Door de bomen het bos niet meer zien

In onze maatschappij word je tegenwoordig bijna doodgegooid met keuzes. Vroeger was het leven een stuk simpeler. Mensen waren niet constant bereikbaar, internet bestond niet, als je elkaar wilde zien moest je van tevoren afspreken en er op vertrouwen dat de ander op zou komen dagen. Nu is dat wel anders. Door de ongelofelijke toename in communicatiemiddelen zijn mensen in staat elkaar op alle mogelijke manieren te bereiken. Vroeger had je misschien alleen maar de keuze uit mensen in je eigen omgeving, nu kun je iedereen overal bereiken. Je kans op een dekseltje wordt hiermee dus vele malen groter, maar je zult ook een hoop moeten filteren. Zeker als je een kindje hebt, is het van belang dat je eventuele partner op meerdere fronten in je leven past en dat van je kroost.

Het prettige aan online dating is, dat je van tevoren een hele hoop kenmerken kunt aangeven, waar je toekomstige partner aan zou moeten voldoen. Dit verwijdert meteen al een hoop risico’s en ongewenste matches. Je kunt het zo specifiek maken als je zelf wilt; het is zelfs mogelijk om op naam te zoeken! Zelf kun je tegelijkertijd je profiel invullen en doorgeven dat je een kind hebt. Hiermee voorkom je ook meteen het ongemakkelijke moment dat je dit achteraf pas vertelt, met alle gevolgen van dien. Laten we eerlijk zijn; een hoop mensen schrikken nu eenmaal wanneer ze het woord ‘kind’ horen.

Door de optie deze zaken al aan het begin te tackelen, weet je in ieder geval zeker dat degene met wie je communiceert, het ook echt leuk vind dat je al ouder bent. En kun je eigenlijk meteen overgaan tot het daten zelf!

Datingsites voor alleenstaande ouders

Naast gebruikelijke datingsites zoals Pepper of Parship, zijn er ook niche varianten gericht op alleenstaande ouders zoals jij zelf zoals Alleenstaande Mamas.nl of Alleenstaande Vaders.nl. Hier weet je in ieder geval zeker, dat het geen probleem is dat je al een kindje hebt. In principe zijn daarmee de grootste zorgen al uit handen genomen, je kunt vrijelijk praten over jezelf, je leven en je kind, want de ander verwacht dit juist. Dit geeft meteen al een gevoel van vertrouwen en veiligheid waardoor het veel makkelijker is om naar elkaar toe te groeien. En op een fijne basis zelfs met elkaar af te spreken.

Kortom; ook voor alleenstaande ouders, mamas of papas met een kindje, zijn de kansen op het vinden van (ware) liefde tegenwoordig heel groot. Het enige dat je hoeft te doen is je open te stellen voor het idee! Er zijn namelijk genoeg mensen die genoeg liefde hebben voor zowel jou als je kind en die zou je zomaar online kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *