Datingsites, de online matchmakers

datingsites de matchmakersKoppelen is iets wat onze voorouders veel deden. Ouders kozen uit met wie hun kinderen gingen trouwen aan de hand van status en geld. Hierbij maakte het absoluut niet uit of de twee elkaar aardig vonden, maar was het vooral belangrijk dat zij over de toekomst van hun kind konden beslissen. In de loop der jaren is er heel erg veel veranderd op dat gebied. Wat precies, dat wordt hieronder nader toegelicht.

Vroeger was het normaal om vroeg te trouwen met iemand die je eigenlijk helemaal niet kent. Huwelijken werden gearrangeerd door de ouders en daar moest je het maar mee doen. Een van de belangrijkste beslissingen van het leven werd dus door andere mensen voor jou gemaakt. Als we daar nu aan terugdenken is dat iets wat we ons al helemaal niet meer kunnen voorstellen en niet eens aan moeten denken. De situatie is dermate veranderd, dat nu eigenlijk het tegenoverstelde waar is.

Jongeren wachten niet meer met vrijen tot aan het huwelijk, en voor velen is het nog maar de vraag of ze überhaupt wel willen trouwen. Het is immers een binding voor het leven, en dat klinkt toch wel angstig. Waar de ouders vroeger het koppelen overnamen hebben ze tegenwoordig weinig tot niks te zeggen. Jonge mensen willen zelf graag beslissen over hun toekomst en willen, voordat ze in het huwelijksbootje stappen, graag een aantal ‘voorproefjes’ hebben gehad. Zo wordt de partnerkeuze op den duur wat eenvoudiger omdat je weet wat je wel en niet wilt. Advies van de ouders wordt dan ook vaak niet geaccepteerd omdat het als vervelend en bemoeizuchtig wordt ervaren.

Online datingsites hebben tegenwoordig als het ware de taak van de ouders overgenomen. Met een verschil dat er suggesties worden gedaan die niet geaccepteerd hoeven te worden. Men kan namelijk profielen vinden van mensen die dezelfde interesses hebben als jij, maar als het niet klikt dan kun je heel gemakkelijk het contact weer verbreken. Niemand die iets te zeggen heeft over de persoon waarmee jij je leven gaat delen. Voordat deze datingsites er echter waren, werd deze taak uitgevoerd door datingbureaus die manueel een database bijhielden. Langzaamaan is dit overgegaan tot een online aanwezigheid.

Het is verbazingwekkend wat voor een rol online dating sites hebben ingenomen in ons huidige leven. Een aantal jaren terug werden ze nog argwanend aangekeken, maar tegenwoordig kunnen we al bijna niet meer zonder. Een uurtje zoeken op het internet en je hebt zo een rijtje aan websites waar je een profiel aan kunt maken en op zoek kunt gaan naar de perfecte partner. Er is voor ieder wat wils. Je hebt ondermeer specifieke datingsites voor hoog opgeleiden zoals Parship, voor homoseksuelen zoals Girls G-Dating en voor christen zoals Opzoeknaarjou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.