De Nederlandse datingsites

datingsites en online daten in NederlandOnline daten is hot. De afgelopen jaren is het aantal gebruikers met een online datingsprofiel explosief gestegen. Na schatting zijn er momenteel 2,7 miljoen singels in Nederland en 1 op de 5 daarvan zou per jaar een relatie via een datingsite hebben gekregen. We spreken dus over 540.000 singles. We kunnen dan ook met een gerust hart zeggen dat online daten echt zijn vruchten afwerpt.

Grootste sites

Nederland kent een groot aantal datingsites waar flink voor wordt geadverteerd. Wie kent de reclame van second love bijvoorbeeld niet, of lexa? De namen van deze sites worden steeds herkenbaarder en toegankelijker. Ben je single? Oh dan ga je toch even parshippen?

De top vijf van de meest bezochte websites per maand:

*Lexa
*Relatieplanet
*Pepper
*Second love
*Knuz

Opvallend is dat second love, een gespecificeerde website, zich in dit lijstje voor doet. Dat kan drie dingen betekenen. Een hele hoop mensen zijn geïnteresseerd, de website heeft een flinke groep trouwe klanten of hun reclame werkt en spoort mensen aan tot het ondernemen van actie. Voor het lezen van ervaringen over deze site kan je terecht op bijvoorbeeld .

Geschiedenis

In 1998 richtte Denise Janmaat, datingscoach, de eerste datingsite van Nederland op; D-Date.nl. Op haar website bood zij singels aan om andere singels te leren kennen in een, door haar begeleide, periode van 6 weken. Daarna werd besloten of men wel of niet met elkaar op date wilde gaan. Men leerde elkaar overigens in de startersperiode al gelijk in het echt kennen. Je hoefde dus niet bang te zijn voor een faker aan de andere kant van het computerscherm.

D-Date.nl bestaat vandaag de dag nog steeds, zij het niet in een totaal ander jasje. Denise Janmaat biedt gratis e-books en trainingen aan, waardoor je jezelf zo succesvol mogelijk op de markt leert te zetten. Er hangt echter wel een flink prijskaartje vast aan het vinden van je geluk via Denise maar is een fijne relatie niet iedere cent waard?

Toekomst

Het feit dat online daten het tijdperk van de social media gewoon heeft overleeft wilt zeer zeker wat zeggen. Het concept is sterk genoeg en daarnaast is er meer dan voldoende behoefte aan het vinden van een partner met behulp van online tools. Betekend dit dan ook dat online daten de toekomst gaat worden? Wellicht wel.

De datingsites zijn uiteraard continue bezig om zich aan de toekomst aan te passen. Zij maken daarbij gebruik van wetenschappelijke onderzoeken en hedendaagse trends. Dit resulteert in websites zoals bijvoorbeeld soulmatch.

Soulmatch heeft het wetenschappelijk onderzoek gebruikt dat vaststelt dat de meeste mensen op iemand vallen die dezelfde uiterlijke kenmerken heeft als zij zelf. In plaats van het invullen van vele vragenlijstjes maakt soulmatch gebruik van je profielfoto. Wanneer iemand bepaalde kenmerken met jou deelt worden jullie gematched.

Het kan nog specifieker. Momenteel zijn er websites in ontwikkeling die je op basis van je DNA willen koppelen aan de perfecte match. Dit is niet alleen interessant tijdens het daten maar voornamelijk ook voor de voortplanting. Zij zoeken namelijk de sterkste DNA’s en koppelen die aan elkaar. Een ontwikkeling die er voor zorgt dat natuurlijke selectie volledig naar de achtergrond verdwijnt.

De ontwikkelingen zijn dus vol op aan de gang. Het is enkel de vraag wat onze toekomst ons gaat brengen. Online daten gaat in ieder geval een onderdeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.