Monogamie en vreemdgaan op het internet

monogamie en vreemdgaan via het internetMonogamie kan het best beschreven worden als de meest aanvaarde relatievorm in onze hedendaagse maatschappij. Je wordt verliefd, krijgt een relatie, gaat trouwen of samenwonen en belooft trouw te zijn aan één partner met wie je een vaste relatie uitbouwt. Sommige mensen zeggen gewoon dat dit de hoeksteen is van onze maatschappij. Een relatievorm waarbij één man steeds trouw blijft aan één vrouw, kan het best beschreven worden als monogamie. Deze hedendaagse betekenis komt trouwens nog het meest overeen met de oorspronkelijke Oudgriekse betekenis van het woord waarbij de term mono staat voor een of alleen, en het deel gamie afgeleid werd van het oorspronkelijke werkwoord gamein dat huwen betekent. Monogamie betekent dus letterlijk: huwen met één partneren trouw blijven aan die partner.

Monogamie is een uitdaging

Hoewel monogamie voor velen een ideaal is, is deze relatievorm niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je elkaar trouw beloofd hebt, kan dit voor problemen zorgen in een relatie. Vreemdgaan kan een oplossing zijn, maar dan moet je er wel zeker van zijn dat je dit ongestraft kunt doen zonder dat je daarbij ontdekt wordt. Daarom is het goed om weten dat er momenteel verscheidene sites voor vreemdgaan dating bestaan.

Sites voor vreemdgaan dating

Ook in Nederland zijn er verschillende sites voor vreemdgaan dating actief. Second Love, Victoria Milan en Ashley Madison zijn hier de bekendste van. Dit zijn alle drie grote buitenlandse spelers die we graag aan je voorstellen, mocht je er nog niet van gehoord hebben.

Second Love

Second Love is een site voor vreemdgaan dating die ook in Nederland actief is met een .nl domein. Op de Nederlandse versie van Second Love zijn wel 631.000 leden ingeschreven die allemaal op zoek zijn naar een avontuurtje. Net zoals vele andere datingsites kun je je hier gratis inschrijven, maar is er een aanzienlijk verschil tussen het gratis en het betalend lidmaatschap. Wanneer je hier iemand benadert, weet je wel zeker dat die persoon hetzelfde zoekt als jij: vreemdgaan zonder dat de partner ervan op de hoogte is.

Victoria Milan

Ook Victoria Milan is een grote buitenlandse speler op het gebied van vreemdgaan dating die 100% privacy aan de leden beloofd. Ook van dit platform voor vreemdgaan dating bestaat een Nederlandse versie, waarbij de inschrijving gratis is, maar waarbij enkel de betaalversie toegang geeft tot alle functionaliteiten van de site.

Ashley Madison

Ashley Madison is de derde grote speler op het gebied van vreemdgaan dating. Deze site is van Canadese makelij en kwam vorig jaar in het nieuws toen de privégegevens van een aantal leden door een hackerscollectief gelekt werden, omdat het bedrijf niet wou toegeven aan chantage. Desalniettemin gaat de site nog steeds prat op haar grote discretie. Ook hier is inschrijven gratis, maar dient er betaald te worden om de site volledig te kunnen gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.