Daten met een keurmerk, veilig daten

keurmerk veilig datenDaten is tegenwoordig zo simpel met Facebook, Instagram, twitter en duizenden dating sites. Iedereen wil natuurlijk wel veilig daten. Tegenwoordig heb je sites met een keurmerk. Op deze websites kunt u veilig daten. Nu denkt u vast dat iedere site vrij gemakkelijk een Keurmerk Veilig Daten kan verkrijgen maar dat is niet waar. Het Keurmerk Veilig Daten bestaat dankzij de consumentenbond en moet nepprofielen tegen gaan. Verder zorgt dit keurmerk er ook voor dat er geen oplichtingen en onduidelijkheden ontstaan wat betreft de kosten van een dating site. Dit keurmerk is alleen gegeven als er afspraken zijn gemaakt tussen de site en de consumentenbond over klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid, veiligheid en de transparantie over kosten.

Keurmerk Veilig Daten

Nu wilt u natuurlijk weten welke sites dit keurmerk hebben. De websites met dit keurmerk zijn toch wel de bekendere websites onder de meeste mensen. Denk hierbij aan PARSHIP.nl, ELITEDATING, Lexa en Relatieplanet. Ook Pepper.nl, Match4me.nl, e-Matching.nl en 50plusmatch.nl hebben dit keurmerk. Er is dus keuze genoeg als u veilig wilt daten. Op deze site zult u waarschijnlijk geen nepprofielen tegenkomen (er is altijd een erg kleine kans dat dit wel gebeurt) en kunt u gemakkelijk uw profiel verwijderen als u deze niet meer nodig hebt.

PARSHIP is een heel erg goed voorbeeld van een website die zich bezig houdt met de veiligheid van hun klanten. Ze laten zien dat ze het keurmerk hebben verdiend. Op de website geven ze duidelijk aan wat ze doen voor de veiligheid van hun klanten onder het kopje over PARSCHIP. Ook geven ze op dezelfde pagina’s tips over hoe mensen veilig kunnen daten, hoe een scammer of fraudeur kunt herkennen en wat phishing (fraude per email) is en wat u moet dan als het u gebeurt.

Andere veilige datingsites

Volgens meerdere bronnen en ervaringen is Ondeugend Daten ook een betrouwbare dating website. Deze site heeft alleen (nog) geen keurmerk Veilig Daten. Het is ook iets waar u van moet houden. Deze site is meer voor mensen die graag een ondeugende date hebben. Het is waarschijnlijk niet de meest ideale site om een vaste relatie te vinden maar, u weet het nooit. Ook Secondlove is een prima site als u veilig wilt daten. Het is alleen wel begrijpelijk dat sommige zich liever niet inschrijven voor deze site. Verder is ook Nieuwe relatie een erg betrouwbare website voor daten. Deze site richt zich op senioren die opzoek zijn naar een nieuwe relatie. Deze site is natuurlijk niet voor iedereen geschikt maar, u weet nu wel waar u veilig kunt daten.

Houdt wel ingedachte dat er altijd een mogelijkheid is dat er een nepprofiel contact met u opneemt via een van deze sites. Deze sites doen er alles aan om daten leuk, veilig en betrouwbaar te maken. Helaas bestaat de kans dat er een fraudeur contact met u opneemt altijd. Lees daarom voor dat u gaat daten goed uit hoe u fraudeurs kunt herkennen. Misschien zijn er wel vrienden en familie die u tips kunnen geven. Voor nu heel veel plezier en succes met uw zoektocht naar de liefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.